Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., 100% θυγατρική της ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε., αποφάσισε την αγορά από την εταιρεία PLIAS 2.217.008 μετοχών της εταιρείας ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ, στην τιμή των 5,64 Ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στην τιμή κλεισίματος της 26.6.2002. Η αγορά θα γίνει εντός των επομένων ημερών με χρηματιστηριακή συναλλαγή-πακέτο. Η παραπάνω τιμή είναι 4,31% χαμηλότερη από την μέση σταθμική τιμή από την αρχή του έτους και 0,93% υψηλότερη από την μέση σταθμική τιμή του δωδεκαμήνου.

Με την αγορά των μετοχών η εταιρεία μας αποκτά το 24,63% της εταιρείας ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ. Οι εταιρίες θα διατηρήσουν την ανεξάρτητη λειτουργία τους, αλλά θα υπάρχουν σημαντικές συνέργιες σε επιμέρους τομείς όπως :
· Δυνατότητα συνεργασίας στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων μακράς διάρκειας.
· Προμήθεια πρώτων και βοηθητικών υλών. Η εταιρία μας έχει κλάδο εμπορίας βοηθητικών υλών και εξετάζει την δυνατότητα επέκτασής του. Η εταιρία ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ είναι σημαντικός αγοραστής βοηθητικών υλών. Επίσης ελπίζουμε στην αύξηση της συμμετοχής μας στην προμήθεια αλεύρων της εταιρίας ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ που σήμερα είναι περιορισμένη.
· Κατεψυγμένα προϊόντα, όπου και οι δύο εταιρίες έχουν αυτόνομη παρουσία ενώ θα μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην παραγωγή και την διανομή.
· Δυνατότητα καθετοποιημένης δράσης στο εξωτερικό με την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας της κάθε εταιρίας.

Πέρα όμως από τις παραπάνω συνέργιες, η διοίκηση της εταιρίας μας πιστεύει ότι θα βελτιωθούν σημαντικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των δύο εταιριών.

Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί