Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας ως στόχο την ευρύτερη ενημέρωση γύρω από τον θεσμό και την λειτουργία του χρηματιστηρίου, δέχεται εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Οι επισκέψεις είναι διαθέσιμες σε γκρουπ μαθητών (από 1η Λυκείου και πάνω) και φοιτητών, από 5 έως 150 άτομα. Η διάρκεια της παρουσίασης είναι 2 ώρες, με 1 ή 2 ολιγόλεπτα διαλείμματα. Δεν πραγματοποιείται ξενάγηση στους χώρους του Χρηματιστηρίου (η αίθουσα συναλλαγών έκλεισε το 2001).

Η παρουσίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Η επίσκεψη ενδεικτικά περιλαμβάνει:

1. Η χρηματιστηριακή αγορά στην πράξη

Παρουσίαση της αγοράς και συζήτηση του τρόπου λειτουργίας της (άνοιγμα αγοράς, κατάρτιση συναλλαγών, κλείσιμο, δημοπρασίες κλπ) με τη χρήση εφαρμογής (Inbroker) που επιτρέπει την παρακολούθηση των συναλλαγών ζωντανά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (10:30 - 17:30) του Χρηματιστηρίου.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται η άφιξη στο Χρηματιστήριο και η έναρξη των επισκέψεων να είναι 10:00 με 10:15.

 

2. Παρουσίαση «Το Χρηματιστήριο - Τι είναι και πως λειτουργεί»: 

  • Εισαγωγή σε διάφορες χρηματοοικονομικές έννοιες - η εταιρία, η επένδυση, ταμειακές ροές, ρευστότητα, άντληση κεφαλαίων κλπ
  • Μετοχές - Ομόλογα - Παράγωγα
  • Ιστορική αναδρομή του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ)
  • Το ΧΑ με αριθμούς - Στατιστικά στοιχεία διαπραγμάτευσης  - Σύγκριση με άλλες αγορές κ.α.
  • Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Group)

Οι ανωτέρω ενότητες και θεματολογία είναι ενδεικτικές, καθώς στόχος της παρουσίασης είναι να δώσει ερεθίσματα για να πραγματοποιηθεί συζήτηση. Ιδανικά, αλλά όχι απαραίτητα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει κάποια ετοιμασία πριν από την επίσκεψη.

 

Για να προγραμματίσετε επίσκεψη

Για να προγραμματίσετε εκπαιδευτική επίσκεψη, μπορείτε να στείλετε αίτημα στο ATHEXacademy@athexgroup.gr, σημειώνοντας τις επιθυμητές ημερομηνίες επίσκεψης, και τον εκτιμώμενο αριθμό των επισκεπτών.

Λόγω των μέτρων ασφάλειας στο κτήριο του Χρηματιστηρίου, η τελική λίστα των συμμετεχόντων (ονοματεπώνυμα, αριθμός ταυτότητας) θα πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν από την επίσκεψη. Θα σας αποστέλλεται η σχετική φόρμα. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3366464 (09:00 - 17:00)

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων