Ολοκλήρωση ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχών της LAMDA DETERGENT

Ο όμιλος ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση πώλησης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (placement) 16.978.729 μετοχών κυριότητας της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και των κατά 100% θυγατρικών της και εκδόσεως της θυγατρικής της Lamda Detergent (ή ποσοστού επί του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Detergent 43,44%) σε αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές, όπως είχε δεσμευτεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την με αριθμό πρωτοκόλλου 12248/20.03.2006 επιστολή της για την επίτευξη μεταξύ άλλων της ικανής διασποράς των μετοχών της Lamda Detergent. Το ποσοστό της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην θυγατρική εταιρεία Lamda Detergent μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης διαμορφώνεται από 93,59% σε 50,15% επί του μετοχικού κεφαλαίου και επί των δικαιωμάτων ψήφου. Συγκεκριμένα διατέθηκαν μέσω της Τράπεζας Sal Oppenheim και των MERIT ΑΧΕΠΕΥ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΙΓΜΑ ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ, με ιδιωτική τοποθέτηση 16.978.729 μετοχές της Lamda Detergent, συνολικού ποσού 68.539.488 Euro. Η διάθεση των μετοχών πραγματοποιήθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, γεγονός το οποίο αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού απέναντι στις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας.

Τα κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από την ανωτέρω ιδιωτική τοποθέτηση θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του ομίλου της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στις αγορές της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης μέσα από την ανάπτυξη των πέντε βασικών S.B.U. (Strategic Business Units) τα οποία αφορούν στην:
- παραγωγή απορρυπαντικών,
- παραγωγή και διανομή πρώτων υλών για την βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών,
- παραγωγή και διανομή καλλυντικών,
- διανομή αγροχημικών προϊόντων και
- διανομή πολυμερών για την βιομηχανία πλαστικών.

Τέλος, για το 2006 η Διοίκηση της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. προχώρεί σε θετική αναθεώρηση των προηγούμενων εκτιμήσεών της. Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν το 2006 σε 270 εκ. αντί 230εκ. και να αυξηθούν κατά 89,47% σε σχέση με το 2005. Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν το 2006 σε 28,5 εκ. αντί 21 εκ. και να αυξηθούν κατά 90% σε σχέση με το 2005 τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να ανέλθουν σε 18,7 εκ. αντί 17,2 εκ. και να αυξηθούν κατά 48,41% σε σχέση με το 2005. Η ανωτέρω αναθεώρηση οφείλεται στην επίτευξη νέων συνεργασιών και εξαγορών οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό ήτοι: σύμβαση συνεργασίας της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με την εταιρεία LUΚOIL και εξαγορά κατά 100% της εταιρείας MACRO B από θυγατρική της ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ. Επιπλέον, από την ιδιωτική τοποθέτηση προέκυψαν κεφαλαιακά κέρδη τα οποία σύμφωνα με τα IFRS, αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 50 εκ., αυξάνοντας τα συνολικά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, περίπου στα 68 εκ..


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων